O MENI

 

Že od nekdaj imam ljubezen do živali, katerih psi so bili in so še vedno pomemben del mojega življenja. Čeprav večino svojega mladega življenja nismo imeli pogojev, da bi imeli psa, sem vedno našla način, da sem z njimi (recimo, da so moji sosedje imeli brezplačno storitev sprehajanja psov).

Ko sem končno v življenju našla prostor za svojega lastnega psa, sem se odpravila iskat popolnega spremljevalca. Ogledala sem si veliko različnih pasem, seznam sem skrajšala na najljubše, vendar sem iz neznanega razloga nadaljevala z iskanjem.

Vedno sem čutila posebno povezanost z volkovi in ko sem naletela na pasme volčjakov so mi takoj padle v oči.

 

Sprva sem bila nekoliko zadržan, ker nisem želela izbrati pasme samo zaradi njihovega videza, a bolj ko sem prebrala o Saarloosovem volčjaku, njihovem značaju in temperamentu, se mi je po pogovoru z nekaj ljudmi in rejci zdelo kot da je to tisto, kar sem iskala.

Tako so se moje sanje uresničile leta 2016 in v moje življenje je stopila samička Saarlosovega volčjaka, ki je začela gorečo strast do te pasme.

About me

PSARNA

Psarna z imenom ‘Myn Senca’ je bila registrirana letos, leta 2020. Saarloosi so s svojim posebnim volčjim karakterjem, svojim lastnikom kot sence. Ne samo metaforično, ampak se tudi dobesedno držijo ob lastniku in če že ne od blizu, spremljajo vsak njegov korak od daleč. Ker je to ena od mojih najljubših karakteristik te pasme, ki mislim da je izraz te posebne vezi z njimi, sem iskal ime psarne, ki bi to odražalo. Želela sem uporabiti besedo ‘senca’, ki je bila eden od Shayinih vzdevkov ko je bila mlajša, nato sem s pomočjo prijateljice našla še besedo ‘Myn’, ki je stara nizozemska beseda za ‘moje / moja’. 

Všeč mi je bila ideja, da združim nekaj iz države izvora pasme in našega doma, hkrati pa ohranjam to relevantnost za pasmo in kako se počutim do nje.

 

Tako je nastalo ime ‘Myn Senca’ (Moja senca).